Millaiset häät?

Puolisoni kanssa emme oikeastaan tainneet vakavissaan missään vaiheessa harkita, että pitäisimme pienet häät tai että ”karkaisimme” naimisiin vain kahden kesken. Kumpikin meistä pitää hyvistä juhlista ja myös niiden järjestämisestä ja suunnittelusta – jälkimmäinen on etenkin minun mielipuuhaani. Miksipä emme siis järjestäisi kunnon juhlia myös nyt, kun on maailman ihanin syy ja mahdollisuus siihen?

Toki häiden tyyliä ja juhlatavan valintaan vaikuttaa budjetti. Rahasta en halua kovin tarkasti tässä kirjoittaa, mutta meillä on onneksi mahdollisuus säästää, ja saamme anteliasta tukea myös molempien vanhemmilta. Budjetti on silti olemassa, ja siinä on rajat. Lisäksi en pidä turhasta tuhlaamisesta, joten järki on kädessä rahankäytön suhteenkin. (Budjetti ja rahankäyttö ovatkin hyvä aihe myöhempään postaukseen.)

En oikeastaan innostu teemahäistä. Ne voivat olla kyllä erittäin onnistuneetkin, mutta mikään scifi-, fantasia- tai aikakausiteema eivät oikein ole meidän juttu. Jotenkin ajattelen sen niin, että häät ovat se juhlan teema. Rakkaus ja avioliittoon sitoutuminen. Eivätkö ne riitä juhlan teemaksi? Toisaalta puolisoni on upseeri, ja vaikka emme ole vielä tarkkaan päättäneet, minkä verran upseerihäiden perinteet tulevat juhlassamme näkymään, ne väistämättä muokkaavat juhlien ilmettä ja teemaa. Ainakin paikalla on useita univormuja, sulhasesta lähtien.

Väriteeman olen sen sijaan valinnut, jotta koristelusta tulee harmoninen ja tasapainoinen. Juhlatilan lattia on tumma ja katto melko matalalla, joten halusin vain vaaleita, kirkkaita värejä. Sali tuleekin olemaan koristeltu pääosin valkoinen-kulta-roosa -väriyhdistelmällä. Tässä jotain Pinterestin inspiraatiokuvia, joskin nämä ovat hiukan liian blingbling minun makuuni. Mutta suuntaa antavia kuitenkin.

collage-2016-08-27

Tietyllä tapaa häistämme tulee hyvin perinteiset. Niistä löytyvät ne elementit, jotka on totuttu häistä löytämään – niitä asioita, jotka tekevät häistä juuri häät. Mutta niistä tulee meidän häät siksi, että vieraat ovat meidän läheisiämme, juhlapaikka on meille tärkeä ja kaikki yksityiskohdat suunniteltu meidän tyylimme mukaan.

Facebookin hääpalstalla joku ilmaisi asian kysymällä, tuleeko kaikille ”perus-Pinterest-häät”. Minun oli pakko todeta mielessäni, että meille ainakin tulee visuaaliselta ilmeeltään melko ”perus-Pinterest-häät”, sillä sellainen estetiikka on meidän mieleemme.

Nyt Rauli-myrsky katkoo puita sähkölinjoille, ja minun on parasta sulkea kone tältä erää. Mutta jatkan taas!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s