Lasten juhlapuuhaa

Meillä ei ole lapsia, mutta häihin lapsia on tulossa melko paljon. Silti olemme ajatelleet, ettemme hanki erikseen lapsenvahtia juhliin. Jos vanhemmat haluavat juhlia ilman vastuuta jälkikasvustaan, he voivat jättää tenavat kotiin. Kuten jossain blogissa (valitettavasti en muista missä) todettiin, lapset usein vierastavat lapsenvahtia, juhlaväkeä ja jännittävää tilannetta niin paljon, ettei erityisessä ”leikkihuoneessa” lopulta ole kuitenkaan ketään. Ennestään tutut lapset leikkivät keskenään, ja rohkeimmat tutustuvat muihinkin.

Vakaa aikomus on häihin ilmoittautumisen yhteydessä kertoa kaikille vanhemmille, että toivomme heidän ottavan mukaan leluja lapsiaan varten. Emme myöskään pahastu tableteista yms. laitteista ruokapöydässä, jos se takaa vanhemmille ruokarauhan. Jos sää on hyvä, hääpaikalla on upea nurmikenttä, pieni leikkipaikka kiipeilytelineineen, lampaita ja vaikka mitä ulkopuuhaa ainakin niille lapsille, jotka osaavat jo leikkiä keskenäänkin.

Tätä pitää kuitenkin miettiä vielä uudelleen alkukesällä ja kysyä, olisiko hääpaikalla esimerkiksi sopivaa tilaa, jonne voisi virittää television ja dvd-soittimen.Siellä voisi pyörittää lastenelokuvia siinä vaiheessa, kun lapset eivät enää jaksa juosta ulkona, tai jos sataa.

Osa lapsista kuitenkin turvautuu mielellään vanhempiinsa, eikä lähde helposti vieraiden lasten mukaan leikkeihin. Tältä varalta – ja muutenkin – olisi kiva tehdä pienet puuhakirjat lapsivieraille. Nämä vihkoset voisivat odottaa heitä heidän omalla paikallaan puuvärien kanssa. Ihastuneena luin, mitä Sokeri Siirappisolmu-blogissaan on kehitellyt lapsivieraita varten. Omat suunnitelmani ovat huomattavasti vaatimattomampia: ajattelin ehkä jotain värityskuvia tai pieniä tehtäviä, jotka monistaisin vihkoiksi. Nämä olisivat siis lähinnä pieniä lapsia varten, sillä oletan kouluikäisten osaavan keksiä itsekin itselleen tekemistä.

Meidän juhliin tulee kuitenkin myös koko joukko sylivauvoja ja taaperoita. Heidän viihdykkeekseen on vaikea keksiä mitään, joten minun on pakko luottaa heidän vanhempiinsa tässä kohdin. Ja miksi en luottaisi: jos meillä olisi lapsia ja lähtisimme juhliin, ottaisin mukaan kaikki mahdolliset viihdykkeet vierittämättä vastuuta lapseni viihtymisestä juhlan järjestäjille, jotka eivät juuri minun lapseni tapoja tunne.

Aiheesta ”lapsettomat vai lapselliset häät” voisin kirjoittaa joskus erikseen. Kuten tästä voi päätellä, meidän valintamme on ihan selkeä. Aihe kuitenkin herättää niin kiivasta keskustelua hääpalstoilla, että tekee mieli luetella omatkin perusteluni sille, miksi meidän häihin ovat tervetulleita myös vieraiden lapset.

Mainokset

5 thoughts on “Lasten juhlapuuhaa

 1. Kiitos kauniista sanoista. 🙂
  Taaperot ovat epäilemättä vaativin vierasryhmä. He ovat helposti rähmällään, ja kynäkään ei pysy vielä kädessä. Toisaalta taaperoiden vanhemmat tietävät tämän itsekin, ja osaavat toivottavasti ottaa riittävästi kirjoja ja leluja mukaansa. Siinä mielessä hääparin ei ehkä kannata ottaa stressiä tästä vierasryhmästä. 🙂

  Itse suuntasin tehtävävihkoa kouluikäisillekin, koska monet koululaisetkin värittävät ja piirtelevät mielellään. Vaikka varsinainen puuhalehtenne olisi tarkoitettu pienille lapsille, koululaisia varten voisi ainakin hätävaraksi printata hieman vaativampia tehtäviä. Ellei kaikkien tehtävien tarvitse olla hääaiheisia, Jii Roikosen Jasso-kissan Buuhien (http://www.jasso.net/bresiina.html) parissa viihtyy kouluikäinenkin. Varmasti muitakin vaihtoehtoja löytyy. 🙂

  Tykkää

  1. Kiitti vinkistä! Otan talteen. 🙂 Itse olen ajatellut värityskuvia, joita Kaksin kaunihimpi -blogin pitäjä on tehnyt vapaasti käytettäväksi – ei kaupalliseen käyttöön kuitenkin. http://napapiirini.blogspot.fi/p/blog-page.html

   Minusta hänen tekemänsä värityskuvat ovat ihania.
   Sitä en suoraan sanottuna ollut tullut ajatelleeksi, että puuhavihkosen pitäisi olla hääteemainen, mutta olisihan se hyvä jos esim. kannessa olisi jokin hääjuttu. Ja olen ajatellut, että sinne tulee tehtävä: ”Piirrä hääpari.” Siinä meille sitten suoraan palautetta hääpuvun ja juhlaunivormun istuvuudesta jne. 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s