Paljon tehtävää, mutta mieluista

Syksyllä häiden järjestelyt ovat olleet lähinnä hyvin epäkonkreettista suunnittelua. Vain paikan varaaminen kesällä nytkäytti häitä konkreettisesti eteenpäin, mutta muuten aikaa on mennyt lähinnä suunnitteluun. Olen hankkinut koristeita kyllä, koska kuten aiemmin kirjoitin, loppukesä oli loistavaa sesonkia käytettyjen koristeiden hankintaan. Myös ensivisiitti ompelimoon oli jotain hyvin konkreettista, mutta toisaalta pukuasia ei ole sen jälkeen edennyt mihinkään.

Olen nähnyt monissa hääblogeissa hienoja todo-listoja, jotka on aloitettu jo vähintään vuosi sitten. Tehtävälistat auttavat minua työssäni jokseenkin päivittäin, joten tajusin kyllä että sellainen kannattaisi tehdä myös häiden järjestelyihin. Mutta en vain syksyn kiireisinä ja väsyttävinä päivinä jaksanut miettiä, mitä kaikkea pitäisi vielä tehdä. Tehtävälistan ainoa huono puoli nimittäin on se, että se osoittaa tekemättömän työn suuren määrän. Hyöty on tietenkin siinä, että suunnittelemalla tehtävät ne tulevat järjestelmällisesti ja mahdollisimman oikea-aikaisesti tehdyksi.

Nyt häihin on enää runsaat kuusi kuukautta. Vaikka suuret kuviot ovat jo hallinnassa, monta pientä juttua on vielä tehtävänä ja hoidettavana. Joululoman virkistämänä olenkin saanut uutta puhtia järjestelyihin, ja siinä auttoi myös kyläily erään bestmaneista luona joulukuun  alussa. Hänen intonsa hääjärjestelyiden suhteen tarttui!

Tehtävälistani löytyy tuolta yläreunan linkin takaa. Se on nyt hyvin morsiankeskeinen ja sisältää asioita, jotka eivät ole tärkeydeltään tai vaivannäöltään toisiinsa rinnasteisia. Esim. kesäkuussa hankittavat ripsien pidennykset eivät ole läheskään yhtä tärkeää kuin keskustelu papin kanssa, mutta molemmat pitäisi kuitenkin silloin hoitaa. Morsiankeskeisyys johtuu siitä, että lista on pääosin minua varten. Olemme sopineet, että minä hoidan valtaosan käytännön asioista häiden järjestelyissä, joten lista on minua varten. Uskon silti, että tästä on hyötyä myös puolisolle.

Yritin tehdä listasta kevätpainotteisen. Tehtävälistoilla on tapana venyä loppupäätä kohti, eli tekemättömät siirtyvät aina eteenpäin. Näin tulee todennäköisesti tapahtumaan meillekin, ja vaikka heinäkuussa ei nyt näyttäisi olevan paljon tehtävää, uskon sen täyttyvän jokseenkin itsestään. Kesä- ja heinäkuussa on myös muita liikkuvia osia kuin häät: kesäkuu on kummallakin meistä töissä hyvin kiireinen (olen mm. viikon Yhdysvalloissa työmatkalla), ja heinäkuussa on ainakin kahdet festarit, joissa jompi kumpi tai molemmat meistä haluavat käydä. Tavoite kuitenkin olisi, että häiden jälkeen ei olisi enää mitään muuta ohjelmaa kuin yhdessäoloa ja toipumista. Se, missä se toipuminen ja avioparisöpöily tapahtuu, on vielä avoinna, mutta se on kuitenkin viimeinen lomaviikko.

Olen kutsunut kaasot meille erääksi sunnuntaipäiväksi helmikuussa. Vaikka aion hoitaa suurimman osan etukäteen tehtävistä asioista itse ja kuormitan heitä pääosin vasta hääviikonloppuna, on silti muutamia asioita joista on hyvä jutella ja sopia jo hyvissä ajoin. Ja onhan muutenkin kiva kutsua kolme läheistä ystävää kyläilemään – kaasotapaaminen on hyvä tekosyy saada laittaa heille sunnuntailounas. Lähiaikoina voisinkin kertoa ketä ovat kaasomme ja bestmanimme: miksi juuri nämä ihmiset ovat häiden aikaan kaikkein lähimpänä meitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s